1. Haberler
  2. LoL En Güçlü Solo/Top Herosu Hangisi?

LoL En Güçlü Solo/Top Herosu Hangisi?

16 Temmuz 2022 18:17

Üst koridorda oynayabileceğiniz ve oyunları domine edebileceğiniz karakterleri sizler için derledik.

League of Legends’ta üst koridor olarak da bilinen top lane için en güçlü şampiyonları sizler için derledik. Bu şampiyonları tercih ederek, kazanma oranınızı kolayca yükseltebilirsiniz. Soloq’da üst koridor oynanması zor olduğu için aşağıdaki şampiyonlara hakim olmak ve eşleşmeye göre bunlardan birini tercih etmek kolayca lig atlamanızı sağlayacak. En güçlü top herosu hangisi? En güçlü solo şampiyonu hangisi?

En Güçlü Solo/Top Herosu Hangisi?

Üst koridor genellikle 1v1 koridoru olduğu için diğer oyuncular ile çok az etkileşime giriyorsunuz. Eğer ormancınız bir arkadaşınız ise ondan sürekli destek isteyebilir ve koridoru ağır bir şekilde kazanabilirsiniz fakat böyle bir şansınız yoksa aşağıdaki şampiyonlar ile doğru bir oyun stili ve güzel totemleme ile oyunları tek başınıza taşıyabilirsiniz.

  • Kayle
  • Darius
  • Garen
  • Tahm Kench
  • Mordekaiser
  • Vayne
  • Nasus

Kayle Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Kayle, geç oyundaki en güçlü şampiyonlardan birisidir. 6. seviyeye kadar yakıncı olması ile erken oyunda zorluk çekmektedir fakat 6, 11 ve özellikle 16. seviyede aldığı güçlendirme ile yok edici bir güce sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra ulti yeteneği ile kısa bir süre ölümsüz olabilir ve alan hasarı verebilirsiniz.

Darius Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Oyunun erken safhalarında çok güçlü ama hantal bir şampiyon olan Darius, Hayalet ile birlikte oynandığında üst koridorda ezici bir güce sahip olabiliyor. 1v2 yapabilmesi ile kolay bir koridor geçirebileceğiniz bu şampiyon ile yakıncı karakterlere karşı olabildiğince agresif oynamanız gerekiyor. Uzakçı karakterlere karşı ise biraz dikkatli oynayarak ve fazla yakınlaşmalarını bekleyerek Hayalet ile kovalayabilir ve onu kolayca kesebilirsiniz.

Garen Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Garen, yine üst koridorda ezici bir güce sahip olan nadir karakterlerdendir. Özellikle E yeteneği ile rakibe neredeyse erken seviyelerde yarım can hasar atabilmektedir. Bazı eşleşmelerde zorlansa da genel olarak 1v1’de çok güçlü olan Garen, temel zırh oranları ile birlikte oldukça sağlamdır.

Tahm Kench Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Tahm Kench, üst koridorda bilinmeyen bir güce sahip. Çok yüksek zırha sahip olan Tahm Kench, erken seviyelerde çok fazla hasara da sahip. Hem tanklara karşı hem de kırılgan şampiyonlara karşı çok güçlü olan Tahm Kench ile oyunları üst koridordan çok kolay bir şekilde kazanabilirsiniz. Ağır bir kitle kontrole sahip olan bu şampiyon ile agresif oynayabilir ve takım savaşlarında da tüm hasarı tanklayabilirsiniz.

Mordekaiser Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Oyundaki en güçlü büyü hasarı gücüne sahip olanlardan biri olan Mordekaiser, genel olarak üst koridorda oynanmaktadır. Yakıncı bir büyücü olan Mordekaiser, temel zırh değerleri ile üst koridorda yenilmesi zor bir şampiyondur. Ulti yeteneği sayesinde herhangi bir rakibini içeriye alarak takım savaşlarında büyük etkiler yaratabilmektedir. Ayrıca pasifi sayesinde toplu savaşlarda da devamlı hasar verebilmektedir.

Vayne Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Vayne, normalde alt koridorda oynanan bir şampiyon olsa da, güzel oynandığı taktirde üst koridorda devasa farklar yaratabilmektedir. Özellikle tank ve hantal şampiyonlara karşı çok güçlü olan Vayne, çok uzak bir mesafeden ateş edememektedir. Bu yüzden dikkatli oynanmalı ve koridorda üstünlük sağlamalısınız. Ayrıca geç oyunda da oldukça güçlüdür ve 1v5 atmak için güzel oynanmalıdır.

Nasus Üst Koridor’da Nasıl Oynanır?

Nasus, oyundaki en güçlü ve en bozuk şampiyonlardan birisidir. Q yeteneğinin pasifi sayesinde öldürülen her minyon, yaratık, kule ve şampiyondan yük kasabilirsiniz. Bu yükler sizin saldırı değerinizi yükseltmektedir. Eşya olarak ise tamamen zırh kasmanız durumunda hem en güçlü olursunuz hem de takım savaşlarında tanklayabilirsiniz. Hayalet ile oynamanız da daha iyi olacaktır. Karşıdaki düşmanları yakalamak Nasus ile düz koşarak oldukça zordur.

GPazar.com ile ucuz LoL RP satın alabilirsiniz. Ayrıca LoL Hesap Sat ve LoL Hesap Satın Al gibi işlemleri de yapabilirsiniz.