1. Haberler
  2. Valorant İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılır?

Valorant İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılır?

06 Temmuz 2022 17:41

Valorant İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılır? Valorant hesabınızı daha güvenli hale getirmeniz için iki adımlı doğrulama nasıl yapılır, makalemizde...

Valorant İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılır?

Her geçen gün yeni oyuncularla toplam oyuncu sayısını arttıran VALORANT’ta son zamanlarda hesap güvenliği bakımından sıkıntılar yaşanmaya başladı. Bazı kişiler hesaplarının çalındığını ve geri alamadıklarını söylüyorlar.

Birçok kişi emek vererek aylarca uğraştıkları, görevlerini yaptıklarını ve VP satın alarak silahlarına skin ekledikleri hesaplarına giriş yapamadıklarını söylüyorlar ve hesaplarının çalınmış olduğunu düşünüyorlar.

Oyuncuların çoğu Riot Games’e ticket veya mail üzerinden ulaşarak hesaplarına giriş yapamadıklarını belirtiyor ve geri almaya çalışıyorlar. Bazıları alabilirken bazılarıysa alamıyor ve hesaplarına giremiyorlar.

Peki VALORANT hesabımızın güvenliğini nasıl sağlarız? VALORANT hesabınız çalındığında ne yapmalısınız? VALORANT iki aşamalı doğrulama nasıl yapılır?

VALORANT Hesabının Güvenliği Nasıl Sağlanmalı?

VALORANT, emek vererek bir yerlere gelinen bir oyun. Gelişmesi, rütbe atlaması bazen uzun vakitler alabiliyor. Vakit ve emek harcadığı bir şeyin çalınması herkesi üzer ve herkesin canını sıkar. Bu yüzden VALORANT hesaplarınızı güvenle korumalı ve çalınmaması için elinizden geleni yapmalısınız.

1- Hesabınıza Kullanmadığınız Bir Şifre Koyun

VALORANT hesabınıza koyduğunuz şifreyi başka bir yerde kullanmamanız önemli. Bilgisayar korsanları başka bir site aracılığıyla sizin şifrenize erişebilir ve hesabınıza erişim sağlayabilir.

2- Mail Adresinizin Güvenliğini Sağlayın

Mail adresiniz kötü niyetli kişilerin eline geçtiği zaman bu kişiler VALORANT hesabınızı da ele geçirmek için mailinizi kullanabilirler. Sizin mail adresiniz üzerinden hesabınızda şifre, e-posta gibi değişiklikler yapabilirler. Bu yüzden hesabınızı korumak için mail adresinizi de korumalısınız.

3- Hesap Bilgilerinizi Başkalarıyla Paylaşmayın

VALORANT hesabınızın bilgilerini başkalarıyla paylaşmak, hesabınıza o kişilerin de giriş yapabilmesini sağlar. VALORANT veya Riot Games size asla oyun içinden veya başka bir yerden ulaşarak şifrenizi istemez.

Hesap bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmamalı veya Riot Games’e ait olmayan sitelere VALORANT hesaplarınızla giriş yapmamalısınız.

4- İki Aşamalı Doğrulama Yapın

Hesabınızı korumanın en güvenli yollarından birisi de iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek. İki aşamalı doğrulama sayesinde sizin onayınız olmadan kimse hesabınıza erişemez ve erişmek istediğinde sizin haberiniz olur. Bu sayede bilgilerinizin kötü amaçlı kişilerin elinde olduğunu önceden belirleyebilir ve hızlıca önlem alabilirsiniz.

İki Aşamalı Doğrulama Nedir?

VALORANT’ın popülerleşmesiyle ortaya oyuncuların hesaplarını çalmaya çalışan kötü niyetli kişiler çıktı. Riot Games’de hesap çalınmalarını engellemek ve kötü niyetli kişilere gözdağı vermek için iki aşamalı doğrulama sistemini oyuna ekledi.

İki aşamalı kimlik doğrulaması etkin olan hesaplarda her oturum açılmaya çalışıldığında hesabın bağlı olduğu e-postaya bir doğrulama kodu gelir. Oyuncular bu doğrulama kodunu girerek hesaba giriş yapabilirler.

İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılır?

VALORANT’ta iki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek için ilk önce mail adresimizi doğrulamalıyız. Riot hesabınızın giriş ve güvenlik kısmında eğer doğrulanmamışsa mail adresinizi doğrulamanızı söyleyen bir uyarı bulunacaktır. Uyarıda e-postayı yeniden göster yazılı kutuya basıp mail adresimize gelen kodu doğruladığımızda hesabımız mail onaylı olmuş olacaktır.

İki aşamalı doğrulamayı etkinleştirmek için Riot hesabımıza giriş yaptıktan sonra Hesap Yönetimi kısmında karşımıza iki aşamalı kimlik doğrulama uyarısının çıktığını göreceksiniz.

Bu uyarıdan da iki aşamalı doğrulamayı etkinleştir seçeneğini seçtiğimizde hesabımızda iki aşamalı doğrulama etkin hale gelecek. Bundan sonra hesabımıza her girişte mail adresimize bir kod gelecek. Eğer aynı cihaz için sürekli onay yapmak istemiyorsanız, bu uygulamayı 30 günlüğüne hatırla seçeneğini seçebilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Valorant İki Aşamalı Doğrulama Nasıl Yapılır? ile hesabınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. GPazar.com ile Valorant Ucuz VP Satın Al gibi harcamalarınızı ucuza yapabilirsiniz. Ucuz Valorant VP sadece GPazar.com'da!