1. Haberler
  2. Valorant Silah Sol Ele Nasıl Alınır?

Valorant Silah Sol Ele Nasıl Alınır?

06 Temmuz 2022 17:49

Valorant'ta silah nasıl sol ele alınır? Sol el için hangi ayarlar yapılmalıdır? Tüm detaylar, makalemizde...

Valorant Silah Sol Ele Nasıl Alınır?

Riot Games’in popüler FPS oyunu VALORANT, oyun içinde bize birçok özgürlük sunuyor. Nişangahı, görünüş ayarlarını, silahlarınızı dilediğiniz gibi özelleştirebileceğiniz bu oyunda silahı isterseniz sol elinize alabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte VALORANT silah nasıl sol ele alınır sorusunun cevabı.

Oyun ilk çıktığı zaman silahı sol ele alma diye bir seçenek bulunmuyordu. Oyuncuların ve yayıncıların istekleri doğrultusunda Riot Games, yakın tarihte oyuna silahı sol ele alma seçeneği ekledi. Peki VALORANT silahı sol ele almak mantıklı mı?

VALORANT Silah Hangi Elde Olmalı?

VALORANT’ta silahın duracağı eli seçme özelliği oyuna yeni eklendi. Önceden böyle bir özellik bulunmuyordu fakat Riot Games, oyuncuların yoğun ısrarları sonucunda silahı sol elde tutma özelliği ekledi.

Silahı sağ veya sol elde tutmanın oyunda rekabet bütünlüğünü etkileyip etkilemediği test edildi ve bir sorun olmadığı görüldü. Yani silahı hangi elinizde tutacağınız tamamen sizin göz zevkinize bağlı.

VALORANT Silahı Sol Ele Alma

Silahı ayarlardan yapacağımız 2-3 tıklamalık bir işlemle silahı hızlıca sol elimize alabiliriz. Bunun için ilk önce ESC tuşuna tıklamalı ve Ayarlar menüsüne girmeliyiz.

Ayarlardan Genel kategorisine girdikten sonra alt taraftaki Diğer kısmından “Birinci Şahıs El Kullanımı” seçeneğini kullanmak istediğiniz elinize göre sağ veya sol olarak belirleyebilirsiniz.

Eğer sol seçeneğini seçerseniz silahların artık sağ eliniz yerine sol elinizde olduğunu göreceksiniz. İşlemi geri almak için de aynı bölümden sağ seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

VALORANT Tek Tuşla Kol Değiştirme

Peki ya VALORANT’ta kolu ayarlardan değiştirmek yerine tuş yardımıyla değiştirebilir miyiz? Maalesef şuanda bu VALORANT’ta mümkün değil. Fakat birçok oyuncu bunun gelmesini istiyor ve Riot Games’in bu konuda çalışma yaptığı düşünülüyor.

Counter Strike’a alışmış olan birçok oyuncu, VALORANT’taki el değiştirme özelliğinden memnun. Fakat bunun ayarlar yerine tek tuşla da yapılabilmesini ve oyun içinde haritadaki konuma göre ayarlanabilmesini istiyorlar.

Kim bilir belki Riot Games bu konu hakkında da çalışmalar yapıyordur ve yakın zamanda VALORANT’a da Counter Strike’daki gibi tek tuşla kol değiştirme özelliği gelir.

Counter Strike Mı VALORANT Mı?

2020 yılında piyasaya çıkan VALORANT, daha çıktığı yıl yıllardır FPS sektörünün lideri konumunda olan Counter Strike’a büyük bir darbe vurmuş, Valve’in bunu fark etmesiyle Counter Strike serisinin son oyunu Counter-Strike: Global Offensive ’e yıllardır oyuncuların istediği yenilikler apar topar getirilmişti.

Birçok profesyonel oyuncunun da VALORANT’a geçmesiyle Counter Strike oyuncu kaybetmeye başlamış ve sektörün liderliğine kimin devam edeceği büyük bir merak konusu olmuştu.

Birçok oyuncu topluluk içeriği ve ticaret imkanlarından dolayı hala daha Counter Strike’a devam ederken birçok oyuncu da gerek oynanışı gerekse bölüm sistemi ve güncellemelerinden ötürü VALORANT’ı tercih ediyor.

Gerek oynanış gerek grafik olarak içinde farklar bulunan 2 oyunda şuanda hem ülkemizde hem de dünyada FPS ve E-Spor sektörlerinin lideri konumunda. Fakat gelecekte bunun böyle sürüp sürmeyeceği, ne olacağı merak konusu.

Sizler için hazırladığımız Valorant Silah Sol Ele Nasıl Alınır? ile silahınızı kolayca sol elinize alabilirsiniz. GPazar.com ile Valorant Ucuz VP Satın Al gibi harcamalarınızı ucuza yapabilirsiniz. Ucuz Valorant VP sadece GPazar.com'da!