1. Haberler
  2. Valorant'ta Hızlı Xp Nasıl Kasılır?

Valorant'ta Hızlı Xp Nasıl Kasılır?

02 Temmuz 2022 14:25

Valorant'da rekabetçi maçlara girmek için gelen seviye sınırı ile artık 20. seviyeye ulaşmanız gerekiyor. Sizler için hazırladığımız makale ile kolayca 20. seviyeye ulaşabilir ve rekabetçi maçlara kısa sürede dahil olabilirsiniz. Valorant Hızlı XP Nasıl Kasılır?

Valorant'ta Hızlı Xp Nasıl Kasılır?

Oyuncuların severek oynadığı ve her geçen gün daha fazla oyuncu kazanan Riot Games’in popüler oyunu VALORANT, bir süredir oyuncularına seviyeler vermeye başladı. XP kazanarak seviyenizi yükseltebilir ve aynı zamanda oyun içinde yer alan Savaş Bileti (Battle Pass) gibi sistemlerle skin, kart, uğur, çıkartma gibi oyun içi eşyalar kazanabilirsiniz.

VALORANT oynayan her oyuncu, XP kazanmaya çalışıyor ve bunu daha hızlı nasıl yapabileceğini merak ediyor. Oyunculara savaş bileti ve sezonluk biletlerden ücretsiz skin ve diğer oyun içi eşyalar kazandıran XP nasıl kasılır sorusunun cevabı yazımızda.

VALORANT XP Ne İşe Yarıyor?

Eğer siz de bir VALORANT oyuncusuysanız kazandığınız XP’ler çok işinize yarayacak. Çünkü XP’ler sayesinde ajan kontratlarını tamamlayıp ajan kartı, isim etiketi, ücretsiz skin gibi şeyler kazanıp aynı zamanda oynamak istediğiniz ajanı açabilir hem de savaş bileti satın alarak onlarca ücretsiz oyun içi eşyaya sahip olabilirsiniz.

Kısaca bir VALORANT oyuncusu için XP, başta ajanları etkinleştirmek ve istediğiniz ajanla oynamak için çok önemli. Size kazandırdığı skin gibi oyun içi diğer eşyalar da hem karakterinizi ve silahlarınızı özelleştirmenizi sağlıyor hem de size seviye atlatarak daha üst segmentteki oyuncularla oynamanızı sağlıyor.

VALORANT XP Nasıl Kazanılır?

XP kazanmak için ilk yol tabi ki oyun oynamaktır. VALORANT’ta oyun oynadıkça maç başına XP kazanırsınız. 5 adet oyun modunun her biri size maç başına farklı miktarlarda XP kazandırır. Yani siz maç yaptıkça XP kazanırsınız.


Hangi Oyun Modu Ne Kadar XP Veriyor?

Her oyun modunun verdiği XP miktarı farklı. Bunun sebebi bazı modlar daha uzun bazı modlar ise daha kısa sürüyor. Örnek vermek gerekirse Derecesiz Mod 13-25 raunt arası sürerken Spike’a Hücüm modu çok daha kısa sürüyor.

Derecesiz Mod

Derecesiz modda oynayarak hem rekabetçi derecenizi etkilemeden XP kazanabilir, hem de orijinal VALORANT deneyimi yaşayıp kendinizi geliştirebilirsiniz. Genelde kendini geliştirmek isteyen ve dereceli moda girmeye seviyesi yetmeyen oyuncuların oynadığı normal modda 4.700 XP’ye kadar XP kazanabilirsiniz.

Dereceli Mod

Her maç sonu size belli puanlar vererek rekabetçi seviyenizi etkileyen ve rütbenizle eşdeğer oyuncularla oynadığınız dereceli mod, eğer kazanırsanız size rütbe atlamanız için puan verirken eğer maçı kaybederseniz de hanenizden puan azaltır. Dereceli modda da tıpkı derecesiz moddaki gibi 4.700 XP’ye kadar XP kazanabilirsiniz.

Spike’a Hücum

Her raunt size belli silahlar vererek alıştırma yapmanızı sağlayan Spike’a Hücum modu diğer modlardan çok daha kısa sürer ve size maç başına 1.000 XP kazandırır.

Ölüm Maçı

Sınırsız parayla her öldüğünüzde tekrar doğup yeniden başladığınız, herkesin tek olduğu ve amacın en çok öldürme sayısına ulaşmak olduğu ölüm maçı modu size maç başına 900 XP verir.

Tırmanış ve Kopya Modları

Belirli aralıklarla değişen bu iki mod, size maç başına 1000 XP kazandırır. Tırmanış modunda amaç, belli bir öldürme sayısına ulaştıkça edineceğiniz yeni silahlarla son öldürme sayısına ilk önce ulaşmaktır.

Kopya modunda ise oyundaki 10 oyuncu da aynı karakteri oynamaktadır.

Günlük veya Haftalık Görevleri Yapın

VALORANT’ın birisi 24 saatte bir değişen günlük ve diğeri de 7 günde bir değişen haftalık olmak üzere 2 görev çeşidi vardır. Günlük görevler bir günde yapılabilecek nispeten daha kolay görevlerken haftalık görevler daha fazla maç yaparak tamamlayabileceğiniz nispeten daha zor görevlerdir.

Günlük veya haftalık görevleri ana sayfanızdan görüntüleyebilir ve yalnızca Derecesiz veya Dereceli modlarla yapabilirsiniz.

Savaş Bileti XP Takviyesi

Savaş bileti satın alan oyuncular, savaş biletini daha hızlı tamamlayabilmek için maç başına %3 artış sağlayan bir XP takviyesine sahip olurlar. Bu takviye yalnızca savaş biletine sahip olan oyuncular içindir ve her maç sonu maç başına kazandıkları XP’ye ek %3 daha fazla XP kazanırlar.

Sizler için hazırladığımız Valorant'ta Hızlı Xp Nasıl Kasılır? ile kolayca 20. seviyeye ulaşabilirsiniz. GPazar.com ile Valorant Ucuz VP Satın Al gibi harcamalarınızı ucuza yapabilirsiniz. Ucuz Valorant VP sadece GPazar.com'da!